Quin és el funcionament de les activitats extraescolars i FAQS

A Infantil:

Els monitors de les activitats passen a recollir als infants per les respectives aules i els acompanyen fins al lloc on es realitza l’activitat.

La durada de les activitats és de 50 minuts. 

El monitor o monitora, en acabar l’activitat entregarà als infants per la porta principal d’accés al centre, la de primària (on està l’arbre de fusta).

Al setembre, abans d’iniciar les activitats extraescolars es farà una reunió de presentació per a les famílies inscrites.

A més a més, o bé de manera trimestral o bé bianual, s’oferirà a les famílies un butlletí o informe de seguiment de l’activitat.

A Primària:

Els monitors de les activitats passen a recollir als infants de Cicle Inicial (1r i 2n) per les respectives aules i els acompanyen fins al lloc on es realitza l’activitat. Els infants de Cicle Mitjà i Superior van sols fins l’aula o espai on es realitza l’activitat.

En general, la durada de les activitats és de 50 minuts. La durada d’algunes activitats com Pintura és d’1h i 30 minuts.

El monitor o monitora, en acabar l’activitat entregarà als infants per la porta principal d’accés al centre, la de primària (on està l’arbre de fusta) o per la porta d’accés al pati, en el cas de les activitats esportives.

Al setembre, abans d’iniciar les activitats extraescolars es farà una reunió de presentació per a les famílies inscrites.

A més a més, o bé de manera trimestral o bé bianual, s’oferirà a les famílies un butlletí o informe de seguiment de l’activitat.

FAQS (preguntes freqüents)

Qui pot fer activitats extraescolars a l’Escola Colònia Güell?

Les activitats extraescolars estan obertes prioritàriament a totes les famílies de l’escola que siguin membres de l’AFA.

Les famílies que en el moment d’inscriure’s a l’activitat extraescolar no siguin membres de l’AFA s’hauran de posar en contacte amb la Comissió de Llibres per tal de formalitzar la inscripció, ja que és l’encarregada de gestionar les altes. Podeu adreçar-vos via correu electrònic a llibresafacoloniaguell@gmail.com.

Què haig de fer si vull apuntar al meu fill o filla a una activitat extraescolar?

Durant el període d’inscripció en aquesta mateixa web es penjaran els formularis d’inscripció que proporciona cada empresa o es notificarà de quina manera realitzar la inscripció.

Tal i com vam fer el curs 2022-23 farem dos períodes d’inscripció, un al juny i un al setembre. D’aquesta manera a finals de juny ja podrem tenir una primera idea de quins grups s’han omplert o creat i quines activitats poder no es poden dur a terme. Les places s’aniran omplint per ordre d’inscripció.

En cas de voler inscriure a l’infant un cop començat el curs, cal que mireu a la següent graella si l’activitat ho permet i enviar un correu a l’empresa proveïdora (empreses proveïdores)

Multiesport, iniciació esportiva, handbol, voleibol, hoqueisi
Scratchsi
Jocs de taula (espai migdia)si
Play, speak and learn (espai migdia)si
Dance, música lúdica, arts escèniques, arts plàstiques, anglès lúdicsi
Natació si
Batucadasi

Com funciona el pagament de les activitats extraescolars?

Els pagaments són mensuals i per domiciliació bancària i els gestiona l’empresa que ofereix l’activitat. L’AFA no efectua ni gestiona cap cobrament.

El cobrament mensual es farà del dia 5 al 10 del mes.

Què haig de fer si vull donar de baixa al meu fill o filla d’alguna activitat?

Cal enviar un correu electrònic a l’empresa que gestiona l’activitat (empreses proveïdores) i a la comissió d’extraescolars (extraescolarsafacoloniaguell@gmail.com) notificant la voluntat de baixa, el nom i cognom de l’infant, el curs i una breu descripció del motiu pel qual es sol·licita la baixa.

Pel que fa al cobrament del rebut, cal notificar la voluntat de baixa abans del dia 15 de cada mes. Sinó el rebut del mes en qüestió es facturarà tot i haver sol·licitat la baixa.

Quina és la política d’assistència?

D’acord amb la filosofia de la nostra escola, la participació en qualsevol activitat extraescolar ha de ser un moment en què l’infant gaudeixi i s’ho passi bé.

De la mateixa manera que l’assistència a les activitats no és obligatòria, en el moment que un infant manifesti de manera continuada que no hi està a gust es decidirà, pel bé de l’infant i del desenvolupament de l’activitat, si l’infant continua o no amb l’activitat. Aquesta decisió es prendrà de manera acordada amb la família de l’infant, els monitors que imparteixin l’activitat i la comissió d’activitats extraescolars de l’AFA en la que també hi participa l’escola.

Com aviso si el meu fill/a no pot assistir a l’extraescolar?

Si disposeu de grup de whatsapp amb el monitor o gerent de l’activitat, cal que li notifiqueu via whatsapp. Si no és el cas, envieu un correu electrònic a l’empresa proveïdora. En cas que no rebeu resposta, envieu-nos un correu electrònic a extraescolarsafacoloniaguell@gmail.com.

Existeix alguna beca per ajudar a pagar les activitats extraescolars?

https://www.santacolomadecervello.cat/temes/esport/samplia-fins-al-9-de-desembre-el-termini-perque-les-families-sollicitin-les-beques-per-als-casals-destiu-i-activitats-esportives.html#prettyPhoto

Com puc saber si queden places disponibles d’alguna activitat extraescolar?

Cal que envieu un correu electrònic a l’empresa proveïdora de l’activitat. En cas que el grup estigui ple, l’empresa us posarà a la llista d’espera i es posarà en contacte amb vosaltres en cas que hi hagi alguna baixa.

Es pot fer una classe de prova?

Generalment si, per tal de sol·licitar-la cal que us poseu en contacte amb l’empresa proveïdora.

Quina és la gestió de la Protecció de dades i drets d’imatge dels infants i les famílies?

Abans que comenci el curs les famílies donaran l’autorització a l’ús i cessió de les seves dades a les empreses exclusivament per a la gestió i desenvolupament de les activitats extraescolars

El dret a la pròpia imatge és reconegut en l’article 18.1 de la Constitució i regulat per la llei orgànica 1/1982, de 5 de maig, sobre el dret a l’honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge.

Abans que comenci el curs les famílies donaran el seu consentiment o no en relació a la cessió dels drets d’imatge a l’AFA i als proveïdors per poder publicar fotografies i/o vídeos on apareguin els seus fills i filles i on siguin clarament identificables per fer-ne ús amb finalitats educatives, pedagògiques i/o de visibilitat.